RADIESSE
År en injicerbar tvåkomponentsfiller, som förutom att omedelbart återställa ansiktets naturliga volym även avlägsnar hudens ålderstecken genom att stimulera produktionen av kroppens naturliga kollagen. Kan behandlas både som volym och kollagenstimulernade! Används för ansikte, hals, dekolletage och händer.
Radiesse är en annan typ av filler än hyaluronsyra. Den ger lite mer volym, och den sitter kvar längre, men är inte helt kroppsegen och går ej att ta bort med något motmedel. Vi använder den främst där volymsökning behövs som kinder, käke och hakförstoring etc. Medlet läggs ofta lite djupare än andra fillers, ända ner mot benhinnan.
Radiesse är en volymökande filler som används för utfyllnad av grövre rynkor samt framtoning av konturer. Radiesse kan bland annat användas som utfyllnad i de nasolabiala vecken intill näsan, eller för att skapa tydligare kindben, minska grova väck i hakan, korrigera näsryggens utseende samt att öka volymen i handryggen. Radiesse (Kalciumhydroxylapatit) består av små fina mikrosfärer i en steril vattenbaserad gel med glycerin.
 
Hur verkar Radiesse?
Radiesse ger ett omedelbart resultat tack vare gelstrukturen men även en långvarig effekt, eftersom de små fina mikrosfärerna stimulerar hudens egen kollagenproduktion. Radiesse har en hög viskositet och elasticitet, vilket genererar i en stor volymökande effekt. Effekten av en injektion håller i cirka 12 månader men oftast längre. Radiesse är biokompatibel och försvinner gradvis ur kroppen.
 
Effekten av Radiesse är dokumenterad
Effekten av Radiesse finns dokumenterad i flera vetenskapliga studier. Radiesse har funnits på marknaden sedan 2004 och är en medicinsk produkt som är godkänd i Europa och i USA. Radiesse CE-certifierades (EU:s standard för produktsäkerhet) år 2003, och godkändes år 2006 av den amerikanska hälsovårdsmyndigheten FDA. Produkten har varit framgångsrik under mer än ett decennium, och har sålt hela sex miljoner sprutor globalt, vilket visar hur nöjda terapeuter och patienter är med Radiesse.
Radiesse kan inte injiceras mellan ögonbrynen, i läpparna eller under ögonen.
Den tillför inte bara volym utan med tiden stimulerar Radiesse också produktionen av kroppens naturliga kollagen, och för många patienter kvarstår resultatet i upp till ett år eller längre.
 

  • Omedelbar korrigering av rynkor
  •  Omedelbara lyft- och kontureringseffekter
  • Stimulerar produktionen av hudens naturliga kollagen
  •   Långverkande förbättring av hudens kvalitet
  • Ett mjukt och naturligt resultat
  • Resultat som varar ett år eller längre 
  • En enkel och bekväm behandling, du kan återgå till dina vardagliga aktiviteter efteråt.

  
Hela processen tar ca 45 minuter.
Kom gärna osminkad. Vi tar foton innan och efter behandling samt journalför. Du får relevant information om just din behandling.
 
Biverkningar
Efter en behandling är individuellt och beror på vilket område som behandlats. En del kan uppleva en lätt rodnad eller ömhet. Behandlingsområdet kan dessutom kännas lite svullet och hårt de första dagarna efter behandling. Blåmärken kan som vid alla injektionsbehandlingar uppkomma men försvinner inom ett par dagar efter behandlingen. Om du har frågor kring biverkningar eller behandlingen i sig är det bara att höra av dig till oss.
 
Kontraindikationer
Graviditet och amning, pågående infektion i kroppen, aktiv herpes, allergi mot någon av fillerns komponenter, tidigare behandlling med semipermanenta/permanenta produkter, aktiv acne i området, nyligen opererad eller har planerad operation, BDD (Body diismorphic disorder), heriditärt angioödem
Försiktighet vid följande:
Autoimmuna sjukdomar, hyperallergi, blodförtunnande läkemedel, tidigare reaktioner vid fillerbehandling