Trådlyft 
Trådlyft med "hullingar"
Är ett modernt och säkert alternativ till traditionell plastikkirurgi. Tunna trådar förs in i huden för att säkert och långvarigt lyfta antingen hela ansiktet  eller önskade områden. Ger omedelbart synligt lyft som förbättras under de 6 första månaderna. Framförallt kind, käke och bryn.
Denna behandling görs med lokalbedövning.


PDO - trådar mono/screw/twist
Behandlingsområden
De vanligaste behandlingsområden inkluderar ansikte, områdena kring ögon, kinder, dubbelhaka, panna, näsa, mun, hals, armar och lår. Är mycket kollagenstimulernade under 1-2 år vilket också har bra effekt mot acneproblem.

Trådlyft är effektivt att behandla vid:
Lös, slapp och hängande hud i ansiktet
"Kalkonhalsar" och rynkiga halsar
Dubbelhaka som består slapp hud efter viktnedgång
Rynkor och veck i ansiktet 
Sladdrig och slapp hud på lår och armar
Påsar under och runt ögonen
Problem kring läppar
Även vid akne!

Hur går behandlingen till?
Trådlyft utförs av legitimerad sjuksköterska och tar max 60 minuter beroende på behandlingsområdets storlek. Innan behandlingen appliceras bedövningskräm eller lokalbedövning på behandlingsområdet.
Därefter förs tunna Polydioxanon (PDO) trådar in under huden vilket stimulerar hudens vävnad och naturliga kollagentillväxt som leder till ett uppstramade resultat inifrån och ut.

Efter en behandling av både PDO-trådar och hullingtrådar:
 Vissa  kan få en lättare svullnad, rodnad eller blåmärken, du kan omedelbart återgå till vardagen.

  • Ej ansträngande aktiviteter på 2 veckor
  • ej massera området
  • försöka sova på rygg första veckan
  • Man kan uppleva "stickningar" i 2-3 veckor efter behandlingen vilket är ett tecken på att trådarna sätter sig på plats
  • Uppföljning sker alltid efter 2 månader och eventuellt kompletteras det då med ytterliga trådar, kostandsfritt


Hur länge håller effekten av trådlyft?
Hållbarhetstiden är normalt upp till 24 månader, men ålder, livsstil med tex, rökning eller mycket intensiv träning, är sådana faktorer som kan förkorta hållbarhetstiden. Omedelbart efter behandlingen märks ett lyft men maximal effekt av trådarna upplevs efter 3-4 månader. Regelbundna ”touch up’s” gör även att den föryngrande effekten bibehålls betydligt längre.

Vem lämpar sig trådlyft för?
Både män och kvinnor är lämpade för trådlyft. De flesta patienter som behandlas är mellan 25-70 år men individer som upplever tecken på åldrande eller förändring i huden, oavsett ålder, är lämpliga kandidater för att genomgå trådlyft.

Vad är polydioxanon (PDO)?
PDO-trådarna som används vid trådlyft är tunnare än ett hårstrå och är av samma material som används inom kirurgi. PDO-trådarna är vävnadsvänliga, nedbrytbara och helt ofarligt för kroppen.